3
An Christiaens
Vlaams Parlement
Voornaam An
Achternaam Christiaens
Leeftijd 44
Geboorteplaats Tongeren
Woonplaats Tongeren
An Christiaens

“Een sterk Vlaanderen ten dienste van de (Lim)burger, daar ga ik voor!”

Mijn beroep:
Vlaams Volksvertegenwoordiger
Tongers schepen van Cultuur, Toerisme en Jeugd

Mijn opleiding:
Licentiaat in de Rechten en Aanvullende opleiding Fiscaliteit (KU Leuven)

Mijn gezin:
Mama van Matisse

Mijn hobby’s:
Beetje tennissen, beetje wandelen, maar vooral gezellig iets drinken of eten met vrienden op een van onze mooie Tongerse terrassen.

Van deze verenigingen ben ik lid:
Ik ben een trouwe bezoeker van de activiteiten van heel wat Tongerse verenigingen en sta zeker open voor uitnodigingen in de rest van de provincie :-)

Mijn favoriete plek in Limburg:
Een zonnig terras op de Grote Markt in Tongeren. Met zicht op Ambiorix en de OLV-basiliek, twee monumenten met een uitstraling ver buiten de gemeentegrenzen. Hier komen erfgoed, cultuur en gezelligheid samen: drie belangrijke troeven van onze regio.

Een verborgen parel die mensen zouden moeten ontdekken:
De Kevie, een prachtig natuurgebied in het zuiden van Limburg aan de oevers van de Jeker. Het gebied ligt vlakbij het stadscentrum van Tongeren en toch waan je je ver van alle drukte. De ideale plaats om tot rust te komen en te genieten van Limburgs moois.

Favoriete streekproduct:
Zwarte Parel, bubbels van het wijnkasteel van Genoels-Elderen.

Daarom doe ik aan politiek:
Sinds ik me in 2004 aan bij Jong CD&V ben ik gebeten door de politiek. Ik zet me graag in om de levenskwaliteit van mensen te verhogen in kleine en grote dingen: eerst op lokaal niveau in Tongeren en nu ook in de nationale politiek.

Mijn levensmotto:
“Alleen ga je sneller, samen komen we verder.”

Mijn minst leuke karaktertrek:
Onhandigheid

Mijn 3 sterkste kwaliteiten:
  • Oplossingsgericht: ik pak de dingen graag hands-on aan
  • Spontaan: ik ben bereikbaar en toegankelijk
  • Levensgenieter: ik bekijk alles positief

Op deze verwezenlijking ben ik het meest trots:
Limburgdossiers

Dit laat ik liever aan anderen over:
Klusjes in de tuin

Hier zou ik meer media-aandacht aan geven:
Groot nieuws schuilt in kleine dingen: de inzet van een lokale vereniging, topscores van de jeugdsportclub, een goed verhaal uit de buurt. Eigenlijk zou de goednieuwskrant er elke dag mogen zijn.

Deze film heeft me het meest geïnspireerd:
Niet zo lang geleden zag ik de film “Hidden Figures”, over drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen die als wetenschappers bij NASA hoge toppen scheerden. Niet alleen deden ze er het glazen plafond barsten, ze vochten er ook tegen raciale barrières. Inspirerend, ook vandaag.

An in één zin:
Ik ben een dynamische en pragmatische levensgenieter, met oog en oor voor onze warmste provincie.
Waarom Limburg een
voorbeeld is voor Vlaanderen?
Wouter
Wij kiezen voor Limburg, dé provincie bij uitstek met een hoge levenskwaliteit. Daarom is Limburg nodig en mag het niet worden afgebouwd. In tegendeel: meer Limburg betekent meer levenskwaliteit. Er gaat veel geld naar de grootste steden. Wij vragen een duidelijke bijsturing van het gemeentefonds, waar de Limburgers recht op hebben.
Jo
Op die manier kan provincie Limburg meer middelen binnenhalen en wegen op Vlaams en federaal beleid opdat we in Limburg de beste regio kunnen blijven om te leven, wonen en werken. We willen op vele gebieden een voorbeeld voor Vlaanderen blijven en verder voorsprong nemen. Een regio op mensenmaat waar alle Limburgers kunnen blijven genieten van de warmste provincie van het land. Ook ná 26 mei.