8
Raf Drieskens
Vlaams Parlement
Voornaam Raf
Achternaam Drieskens
Leeftijd 52
Geboorteplaats Neerpelt
Woonplaats Pelt
Raf Drieskens

"Ik wil mijn verantwoordelijkheid nemen en me ook inzetten voor iets dat verder reikt dan mijn dagelijkse leefwereld."

Mijn beroep:
Schepen en advocaat

Mijn gezin:
Getrouwd met Vicky en papa van Eli, Andreas en Hendrik

Mijn hobby’s:
Met gezin en vrienden samen zijn
Genieten van de kleine, gewone dingen
In de tuin bezig zijn
Sporten (lopen, fietsen, zwemmen, skiën, …)
Nieuwe steden en streken bezoeken
Lezen

Van deze verenigingen ben ik lid:
Helaas ontbreekt me de tijd om nog actief lid te zijn in een vereniging. Maar voor een activiteit met de oud-scoutsleiding ben ik altijd in.

Mijn favoriete plek in Limburg:
Ik vind de mijnsites heel bijzonder plekken: B-Mine, C-Mine, Thor Central, Connecterra, Terrhills, De Schacht, Greenville, …
De opwaardering van ons industrieel verleden dat een flink stuk de welvaart van onze provincie in de 20-ste eeuw heeft bepaald, is er architecturaal en erfgoedkundig bijzonder geslaagd. Bovendien geven de sites enorme impulsen aan de nieuwe economieën in onze provincie. En dan is er nog de unieke relatie tot de omgeving en de natuur.
Kortom, er zijn geen mooiere, meer symbolische en knappere plekken waar verleden, heden en toekomst zo sterk de handen in elkaar slaan dan hier en de eigenheid van Limburg tot uiting komt.

Mijn favoriete streekproduct:
De advocaat van kippenboerderij het Tusschenhof in Pelt vind ik heerlijk, de calorieën neem ik er even bij. Ik koop hem telkens opnieuw op onze maandelijkse Teutenmarkt.
De Achelse kazen van Catharinadal zijn fantastisch.

Daarom doe ik aan politiek:
Omdat ik me graag inzet voor iets dat verder reikt dan mijn eigen wereld en omdat ik geloof dat verantwoordelijkheid nemen belangrijk is.

Dit (grappig) moment uit mijn politieke carrière is me het meest bijgebleven tot nu toe:
De eedaflegging als burgemeester in 2006, toen Andreas alle koekjes en chipjes bij de gouverneur opat zonder dat we er erg in hadden. Het was een heel ontspannend en ontwapenend moment toen iedereen het plots in gaten kreeg.

Mijn levensmotto:
Vooruit is de weg”
Deze 4 eenvoudige woorden leerde ik 30 jaar geleden van mijn grootmoeder zaliger, een flinke, verstandige en hardwerkende Kempense boerin. Er zit alles in: optimisme, engagement, veerkracht, samenwerken, nooit opgeven.

Mijn minst leuke karaktertrek:
Koppigheid

Mijn 3 sterkste kwaliteiten:
  • Positief en optimistisch
  • Geëngageerd en volhoudend
  • Bedachtzaam

Op deze verwezenlijking ben ik het meest trots:
Fusie Pelt

Dit laat ik liever aan anderen over:
Al te technische klusjes.

Dit onderwerp krijgt volgens mij te veel aandacht in de media:
Alles mag in de media komen, wat mij betreft. Daar zijn media voor. Ik focus me echter liever op de volgende vraag om ervoor te zorgen dat het positieve veel meer doorweegt.

Hier zou ik meer media-aandacht aan geven:
Alle engagement en positieve energie die op tal van domeinen in onze samenleving aanwezig is, verdient veel meer aandacht. De ‘silent majority’ van onze mensen die het elke dag opnieuw goed voor heeft met wat er rondom haar en hem gebeurt, mag meer in de kijker worden gezet, in kleine en in grote verhalen.

Deze film heeft me het meest geïnspireerd:
Ik heb genoten van films als Ghandi, Daens, Marina, The Broken Circle Breakdown, The English Patient, … maar het meest van al was toch wel Schindlers List.

Deze film heb ik het laatst gezien:
“Niet schieten!”, van Stijn Coninx, over de Bende van Nijvel. Een pakkende film!

Deze song of artiest maakt mij altijd goedgezind:
U2, The Police, The War on Drugs
Waarom Limburg een
voorbeeld is voor Vlaanderen?
Wouter
Wij kiezen voor Limburg, dé provincie bij uitstek met een hoge levenskwaliteit. Daarom is Limburg nodig en mag het niet worden afgebouwd. In tegendeel: meer Limburg betekent meer levenskwaliteit. Er gaat veel geld naar de grootste steden. Wij vragen een duidelijke bijsturing van het gemeentefonds, waar de Limburgers recht op hebben.
Jo
Op die manier kan provincie Limburg meer middelen binnenhalen en wegen op Vlaams en federaal beleid opdat we in Limburg de beste regio kunnen blijven om te leven, wonen en werken. We willen op vele gebieden een voorbeeld voor Vlaanderen blijven en verder voorsprong nemen. Een regio op mensenmaat waar alle Limburgers kunnen blijven genieten van de warmste provincie van het land. Ook ná 26 mei.