Ons Limburgplan

Wij kiezen voor Limburg, dé regio bij uitstek van levenskwaliteit. De provincie van redelijke mensen. De provincie van stille én harde werkers. Van innovatie. Een prachtige regio van warme mensen waar iedereen zichzelf kan zijn. Ook na 26 mei willen we goed, gezond én gerust kunnen leven in Limburg. We willen op vele gebieden een voorbeeld voor Vlaanderen blijven en verder voorsprong nemen.

Dé Health Campus van Vlaanderen ligt in Limburg.

In Limburg willen we dé Health Campus van Vlaanderen uitbouwen. De universiteit én de hogescholen moeten dit project samen met LRM en de zorgaanbieders in Limburg op de campus van de universiteit realiseren. Een campus waar welzijn en gezondheid centraal staan en innovatie het codewoord is.

De focus komt te liggen op medische technologie (MedTech), biotechnologie (BioTech) en de digitalisering van de zorg. De MedTech en BioTech gaan van het ontwikkelen van pleisters waardoor patiënten met een katheter veilig kunnen douchen tot celtransplantaties om bij diabetespatiënten de insulinewerking te herstellen.

In het kader van een doorgedreven digitalisering van de zorg in Limburg investeren we in verschillende domeinen:

  1. Snelle digitale netwerken tussen de Limburgse ziekenhuizen
  2. Eén centraal mobiliteitsplatform voor niet-dringend patiëntenvervoer
  3. Een digitaal persoonlijk dossier voor zorg en welzijn waarvan elke Limburger zelf eigenaar is en waar alle informatie rond zijn zorg met 1 muisklik kan geconsulteerd worden, zoals afspraken met zorgverleners, een overzicht van activiteiten, een medicatieschema, verslagen van onderzoeken, vaccinaties …

Goed, gezond en gerust leven voor alle Limburgers.

Gezond leven
Goed leven
Gerust leven