Ons Limburgplan

Wij kiezen voor Limburg, dé regio bij uitstek van levenskwaliteit. De provincie van redelijke mensen. De provincie van stille én harde werkers. Van innovatie. Een prachtige regio van warme mensen waar iedereen zichzelf kan zijn. Ook na 26 mei willen we goed, gezond én gerust kunnen leven in Limburg. We willen op vele gebieden een voorbeeld voor Vlaanderen blijven en verder voorsprong nemen.

Iedereen die werkt, verdient méér en alle Limburgse stille werkers en werkende ouders verdienen iets extra's.

Zo voorziet CD&V voor alle werknemers een belastingverlaging door verhoging van de forfaitaire aftrek voor beroepskosten. Voor de ‘stille’ werkers voorzien we een hogere werkbonus zodat zij netto tot 600 euro per jaar extra verdienen. Voor werkende ouders wil CD&V het belastingkrediet voor kinderen ten laste verdubbelen tot 900 euro. En de kinderopvang uitbreiden en goedkoper maken.

Met CD&V in de regering zijn er maar liefst 240.000 jobs bijgekomen. De werkloosheid is in Limburg een pak sterker gedaald dan in de rest van Vlaanderen en er zijn in Limburg meer vacatures bijgekomen dan gemiddeld in Vlaanderen. Dit is mee het resultaat van de ontwrichte zones waarbij in Limburg meer dan 4000 extra jobs gerealiseerd zijn. Dit systeem heeft zijn deugdelijkheid bewezen en moet dan ook worden verlengd.

Daarbij ging ook onze koopkracht erop vooruit. Wie werkte, verdiende netto tot 140 euro per maand meer en wie het heel moeilijk had, ging er nog sterker op vooruit. Het beschikbaar inkomen en de koopkracht namen toe en ook de sociale uitgaven stegen met 16 miljard euro.

Goed, gezond en gerust leven voor alle Limburgers.

Gezond leven
Goed leven
Gerust leven